Solar nagels...

 

De naam van Solar Nails is in de eerste plaats een officieel geregistreerde naam van het merk Creative Nail design bekend als CND. Solar Nails is geen op zichzelf staand acryl systeem maar een merknaam voor acrylpoeder waar kunstnagels mee gemaakt worden. Door de fijne structuur van de poeder kon je er hele dunne maar toch sterke nagels mee maken. Inmiddels heeft CND de naam van hun Solar poeder verandert in Perfect Color Powder. Nog steeds een prachtige product waar menig nagelstyliste graag mee werken.

Solar Nagels van nu zijn er nagels die steeds vaker worden aangeboden bij de zogenaamde Aziatische of discount nagelstudio´s. Zij bieden zogenaamde Solar Nagels aan als een ´nieuw ´product tegen sterk concurrerende prijzen maar melden er niet bij over bestanddelen van deze Solar Nagels.

 

De producten voor het maken van deze Solar Acryl Nagels worden enkel verkocht op de zwarte markt en bevatten Methylmethacrylaat, afgekort als MMA.

 

Produceren en verkopen van MMA is in veel staten van Amerika strafbaar. 

Gebruik van producten met MMA kan ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvorming veroorzaken. MMA is daarnaast zo hard voor de natuurlijke nagelplaat, dat het tot pijnlijke breuken kan leiden, wat weer kan resulteren in ernstige infecties of zelfs blijvende schade aan de nagelplaat en het nagelbed.

Een ander probleem door producten met MMA is dat het product te snel uithard en bij langdurige blootstelling het zenuwstelsel aangetast kan worden. Op de lange termijn kan het zelfs kankerverwekkend zijn. Schadelijk niet alleen voor de klant maar ook voor de nagelstylisten die dit product moet verwijderen, vanwege de schadelijke stofdeeltjes die vrij komen.

 

Om het product nog beter te laten hechten worden de nagels in dergelijk salons vaak eerst heel dun gevijld. Zo dun, dat er vrijwel geen nagel meer aanwezig is. Hierdoor wordt dat stukje nagel, dat nog aanwezig is, erg gevoelig en vaak ook pijnlijk.

 

Heb je Solar Nagels laten plaatsen en wil je het verwijderen dan moet je rekening mee houden dat het afvijlen voor je beschadigde nagel behoorlijk pijnlijk kan zijn. En als je natuurlijke nagel ernstig is aangetast, kan daarna de hechting van eventuele nieuwe kunstnagels een groot probleem worden.